![]()  | 
| Kıymalı Şehriye Pilavı | 
•  200 gr kıyma
•  1 adet çarliston biber
•  1 paket (500 gr) arpa şehriye
•  1 çorba kaşığı margarin
•  4 adet taze soğan
•  1 /2 demet dereotu
•  2 çorba kaşığı ceviz
•  tuz
•  karabiber
YAPILIŞI 
 Bir tencerede kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. İçerisine ince  kıydığınız biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Taze  soğanları da ilave edip karıştırın ve ateşten alın.   Şehriyeyi bol suda 15 dakika haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan  geçirin. Şehriyelerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu döküp,  harmanlayın. Pilavı servis  tabağına alın, üzerine ince kıyılmış dereotu ve ceviz serpip, servis  yapın. ( Bu tarifi şehriyeyi az yağda pembeleştirip sıcak su ekleyip  pilav şeklinde pişirip dinlendirerek de yapabilirsiniz )

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder