Malzemeler
125 gr margarin 
5 Adet yumurta 
1.5 Su bardağı tozşeker 
1.5 Su bardağı un 
2 Çorba kaşığı kakao 
Kabartma tozu 
Şerbet için : 
2 Su bardağı su 
1 Su bardağı tozşeker 
Kreması için : 
2 Çorba kaşığı pirinç unu 
1 Litre süt 
2 Çorba kaşığı tozşeker 
Süslemek için : 
Hindistancevizi 
Küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb..) 
 Mutfak   
Zorluk  2 
Süre  70 dk. 
Kaç Kişilik  12 
Yöntem  
Hazırlanışı 
125 gr margarini eritip, soğutun. 
Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin. 
Mikser ile 10 dakika kadar çırpın. 
Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın. 
Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 
180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin. 
Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın. 
Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün. 
Diğer tencerede kremayı pişirin. 
Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. 
Kekin üzerine dökün. 
Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. 
       Kara Kız Keki yemek tarifleri 
 
 
 
.
Hazırlanışı
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
 Mutluluk Duyarız 
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder